[3-5 juni] NK Beachrace 2017

Ben jij op een SUP-evenement geweest of weet je er één die we niet mogen missen...

Moderators: Marcel, Geert

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Erik Bruining
Berichten: 8
Lid geworden op: 20 mar 2017, 13:25

[3-5 juni] NK Beachrace 2017

Bericht door Erik Bruining »

za 3- ma 5 juni Battle of the Coast NK beachrace

meer info op: Battle of the Coast

Jeroensurf
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 mar 2017, 21:01

Re: [3-5 juni] NK Beachrace 2017

Bericht door Jeroensurf »

Nou omdat niemand er verder wat over schrijft....
Ik heb mee gedaan en het was super!

De zaterdag was het NK beachrace en er stond een WestZuidWest 4-5bft wat leuke golven gad. Niet extreem, maar meer als we de laatste weken hebben gehad en genoeg om een leuke branding te geven.
Er was een champignon achtig parcours uitgezet aardoor je een aantal keer naar buiten en naar binnen moest peddelen door de branding en nog een flink rak door de deining upwind en lopend met board een boei op het strand ronden...en dat 4x gaf totaal ongeveer 8km.
Ik heb het laatste jaar weinig tot niet getraind, en deed dus vooral mee voor de lol en gezelligheid op een 8 jaar oude Starboard Coastrunner van 14x28 breed die nog eens lek is ook en onderhand 20kg weegt.
Door de best wel pittige omstandigheden met golven en wind werd er veel gezwommen en wisselde het veld veel van positie. De een kan harder upwind rammen, en andere weer beter naar binnen toe golven pakken, of valt gewoon niet bij het naar buiten peddelen en daarmee mensen terughalen.
Mijn oude Coastrunner deed het in de omstandigheden niet slecht en ik kon ondanks dat ik qua kracht en conditie echt de mindere was nog redelijk mee komen. :) Ik verloor steeds veel terrein upwind omdat bij elke golf dat je stil viel je weer die 20kg in beweging moest krijgen.
In de branding en terug surfend was ik met mijn extra breedte in het voordeel. De meest stonden op boards van 24.5 en smaller...en zwommen daardoor meer....maar het tempo dat de top doet :shock: :shock: :shock:
Anyway na 4 rondjes was ik goed gesloopt, maar het was wel de moeite en ik kan iedereen die wel eens op zee peddelt volgend jaar mee te doen!

Uitslagen vind je hier.
https://supnl.wordpress.com/


Op zodag was de downwinder
De omstandigheden ervoor waren perfect. De wind was inmiddels gedraaid naar ZZW. Met een truck en trailer werden we 8?? km upwind gebracht en konden met de wind in de rug terug peddelen.
Uiteraard ging de top er weer als een rakket van door, maar ergens in het midden-achterveld leuk gepeddeld met een paar gasten om plek zoveel.
Ook hier weer was mijn plank zwaar en daardoor langzamer in het oppikken als de fancy carbon boardjes van 24 breed, maar door de extra breedte bleef ik wel staan en kon ik een aantal lange tijd bijhouden als ze weer erin vielen :lol:
Ook hier geen potten gebroken, maar wel erg veel lol gehad.

De Sprintrace was het laatste onderdeel. Simpel een boei een stukje van de kant en daar moest je naartoe en weer terug...door de branding en met wind en stroming goed tegen!
Ik heb niet meegedaan want ik was aardig brak en ook om een beetje sparen om te windsurfen op dinsdag, maar om te kijken was het echt leuk en spannend.

Al met al een top-event en ik ga volgend jaar zeker weer mee doen!

RonaldSupt

Re: [3-5 juni] NK Beachrace 2017

Bericht door RonaldSupt »

Hoi Jeroen,

Mooi verslag, en ja het midden veld op hun 24,5" boardjes had het zeker de eerste dag erg zwaar en de tweede dag duurde het zeker een paar km om je af te schudden.Top dat je mee deed met dat loodzware board van je, Respect.
Hopelijk tot volgend jaar op een sneller board.

Gr. Ronald

Plaats reactie